het Algebra venster

Onderwerp:
Algebra
De algebraïsche voorstelling van alle gecreëerde objecten (d.w.z coördinaten, vergelijkingen) worden opgelijst in het  Algebra venster in volgorde hun cnstructie Opmerking: Je kunt op en neer scrollen in het  Algebra View door er op te klikken en je vinger op en neer te bewegen. 
undefined
undefined

Algebraïsche invoer

Je kunt commando's en algebraïsche invoer rechtstreeks in het  Algebra venster typen. Bij het klikken in het Algebra Invoerveld opent een Virtueel toetsenbord. Dit bevat vier velden met:
  • de letters van het Latijnse alfabet
  • de letters van het Griekse alfabet
  • getallen
  • de meestgebruikte wiskundige operatoren
Opmerking: Je kunt schakelen tussen de verschillende velden door op de overeenkomstige toetsen te klikken in de linkeronderhoek van het Virtuele toetsenbord. De ingebouwde vergelijkingseditor maakt het gemakkelijk om zelfs ingewikkelde wiskundige uitdrukkingen te typen zonder het spoor te verliezen.
undefined
undefined
Je kunt op elk ogenblik het Virtuele toetsenbord sluiten door op een willekeurige plaats in het  Algebra venster of het 3D Tekenvenster te klikken. Tip: In de GeoGebra handleiding vind je meer informatie over Commando's.

Tonen / verbergen van het Algebra venster

Wanneer je het GeoGebra 3D grafisch rekenapparaat opent, worden standaard zowel het 3D Tekenvenster en het  Algebra venster getoond. Je kunt het  Algebra venster sluiten:
  • Klik op het icoon in de rechterbovenhoek van het  Algebra venster om het te sluiten. 
  • Klik nogmaals op om het  Algebra venster opnieuw te openen.

Object tonen en verbergen

Object tonen / vebergen Klik op het blauwe bolletje naast een object in het  Algebra venster om het te verbergen in het 3D Tekenvenster. Klik op het witte bolletje  naast de algebraïsche voorstelling van een verborgen object in het  Algebra venster om het opnieuw te tonen. Objecten verwijderen Je kunt een willekeurig object verwijderen door te klikken op het symbool  naast zijn algebraïsche voorstelling in het Algebra Venster