GeoGebra oefening

Wat is een GeoGebra oefening?

Een  GeoGebra oefening bestaat uit een beschrijving en een overeenkomstig GeoGebra applet, dat toelaat om het werk van een gebruiker op te slaan. Opmerking: Wanneer een GeoGebra Oefening gedeeld wordt in een Groep kunnen Eigenaars het werk van Leden bekijken in de tab Feedback

Hoe creëer je een GeoGebra oefening?

Creëer een nieuw bericht in de tab Berichten en selecteer  Creëer Opdracht in de lijst met beschikbare bestandstypes. Gebruik de Worksheet editor om je Opdracht op te stellen.
Image
Typ in de Worksheet editor een Titel voor de Opdracht. Selecteer  GeoGebra oefening in de lijst van Opdrachtelementen.
Image
 1. Typ een Titel voor de Opdracht (optioneel). Opmerking: Je kunt titels gebruiken wanneer je van plan bent om meerdere elementen toe te voegen aan hetzelfde werkblad (b.v. tekst, vragen).
 2. Beschrijf de Opdracht of geef instructies. 
 3. Gebruik het getoonde GeoGebra applet om het interactieve deel van de GeoGebra Opdracht voor te bereiden:
  • Bewerkt het standaard applet met de knop Bewerk applet  OF
  • Vervang het lege applet door een bestaand applet me de knop Vervang applet.
  • Wijzig eventueel de Geavanceerde instellingen van je Applet.
  • Selecteer de knop Klaar wanneer de GeoGebra oefening klaar is.
 4. Voeg eventueel bijkomende elementen aan je werkblad toe: Tekst, GeoGebra Applet, Afbeelding, Video, Web link, GeoGebra oefening Opmerking: Je kunt eenvoudig de volgorde van de toegevoegde elementen veranderen door ze te verslepen in het werkblad.
 5. Klik onderaan op de knop Opslaan en sluiten om je oefening op te slaan.

Geavanceerde Instellingen

Je kunt een aantal van de Geavanceerde Instellingen van je GeoGebra Applet wijzigen om je Opdracht aan te passen (b.v. toon de Menubalk of de Opmaakwerkbalk waarmee gebruikers hun Constructie kunnen wijzigen).
Image

Details over de Geadvanceerde Instellingen

Breedte en Hoogte Typ de exacte afmetingen van je applet in pixels of versleep de rechteronderhoek om zijn afmetingen te wijzigen. Wijzig de schaal Wijzig de schaal van je GeoGebra applet (standaarschaal is 1). Bewaar verhoudingen Bewaar de verhouding breedte/hoogte wanneer je de afmeting wijzigt. Schakel rechtsklikken, zoomen en bewerken met toetsenbord in Sta gebruikers toe om rechts te klikken (MacOS: Ctrl-klik), te zoomen, of het applet te bewerken via hun toetsenbord. Inschakelen van het verslepen van labels Sta gebruikers toe om de labels van objecten naar een nieuwe positie te verslepen. Toon knop om je constructie te Resetten Voorzie de optie om je applet te resetten naar zijn beginsituatie (icoon rechtsboven in scherm). Verslepen een zoomen toestaan Sta gebruikers toe om het Tekenvenster te verslepen of om in en uit te zoomen in het Tekenvenster met het muiswiel. Applet fixeren op het scherm Toon een knop waarmee je een “Applet Fixeert op het scherm” in de rechterbovenhoek van het GeoGebra applet. Dit laat je studenten toe om te scrollen in het Dynamisch Werkblad zonder dat de positie van het applet op het scherm verandert, wat handig is wanneer bij het applet een lange uitleg hoort of meerdere instructiestappen. Toon de menubalk Toont de Menu knop in de rechterbovenhoek van het applet om het volledige GeoGebra Menu te tonen. Toon Knoppenbalk Toon de Knoppenbalk bovenaan in het applet. Opmerking: Bij een GeoGebra Opdracht is deze optie standaard geselecteerd.  Toon Invoerveld Toon de Invoerbalk onderaan het Tekenvenster of het Algebra Invoerveld in het Algebra venster (wanneer het Algebra venster getoond wordt). Toon opmaakwerkbalk Toon de knop opmaakwerkbalk waarmee gebruikers de eigenschappen de eigenschappen van de gecrceëerde objecten kunnen wijzigen.