Google Classroom
GeoGebraGeoGebra Klaslokaal

Objecten fixeren in het Tekenvenster

Je kunt de positie van een object fixeren in het  Tekenvenster om te vermijden dat het toevallig verwijderd wordt. 
  1. Selecteer het object dat je wil fixeren met de knop  Verplaatsen
  2. Open het  Eigenschappenvenster van het object in de Opmaakwerkbalk.
  3. Selecteer Object fixeren in de tab Basis.
Tip: Je kunt een object sneller fixeren door rechts te klikken op het object en vervolgens Object fixeren te selecteren in het Contextmenu.

Instructies om een tekst te fixeren

1.Toolbar ImageSelecteer de knop Tekenvenster verplaatsen en versleep het   Tekenvenster. Opgave: Kijk naar de objecten. Welke mee verschuiven met het  Tekenvenster en welke niet?
2.Toolbar ImageSelecteer de knop Verplaatsen en versleep de tekst Verken de parameters van de lineaire vergelijking naar een nieuwe positie.
3.Toolbar ImageOpen het Eigenschappenvenster van deze text1 via de Opmaakwerkbalk en selecteer Object fixeren in de tab Basis.
4. Toolbar Image Selecteer de knop Verplaatsen en controleer of de tekst gefixeerd is door te proberen om hem te verslepen.
5. Toolbar Image Herhaal de laatste twee stappen voor text2. 

Probeer het zelf...

Absolute Positie op het scherm

Je kunt de positie van schuifknoppen en afbeeldingen ook absoluut maken op in het scherm. Je kunt deze instelling veranderen door het (de)selecteren van de optie Absolute positie op het scherm in de tab Basis van het  Eigenschappenvenster. Tip: Standaard is deze optie ingeschakeld voor schuifknoppen en uitgeschakeld voor afbeeldingen. Opmerking: Actieobjecten (b.v. aanvinkvakjes, invulvakken, knoppen en drop down lijsten) hebben steeds een absolute positie op het scherm.